Comanda
telefonica

Vreti sa comandati
prin telefon?


Nimic mai simplu:
sunati la 021 209 45 12

(luni - vineri, intre 08:30-17:00)

Stiati ca puteti primi bani de la stat
daca angajati tineri in firma dvs.?

Va oferim un ghid cu informatii complete despre angajarea tinerilor:
beneficii, tipuri de contracte pe care le puteti incheia, restrictii, infractiuni!


Stimate angajator,

Stiati ca prin Legea nr. 350/2006 stimularea angajarii tinerilor este considerata prioritate de stat? Asta inseamna, concret, ca firmele care angajeaza tineri beneficiaza de o serie de stimulente financiare, mai mici sau mai mari, pe perioade mai lungi sau mai scurte, in functie de categoria din care fac parte tinerii respectivi:

filter_1absolvent al unei institutii de invatamant
filter_2tanar cu risc de marginalizare sociala
filter_3ucenic
filter_4tanar pe perioada vacantelor
filter_5stagiar
filter_6tanar NEET
filter_7tanar dezavantajat


Acordarea acestor stitmulente financiare este insa doar unul dintre aspectele care vizeaza angajarea tinerilor. Acest domeniu, angajarea tinerilor, este unul dintre cele mai reglementate din intreaga legislatie a muncii, cu prevederi care acopera tot: de la norme de protectie si restrictii, pana la sanctiuni si, cum spuneam mai sus, stimulente.

Iata de ce v-am pregatit un ghid practic care explica impecabil toata problematica angajarii tinerilor, conform legislatiei din Romania: Angajarea tinerilor. Beneficii, forme de angajare, informatii utile. Parcurgeti acest ghid si veti fi in masura, pe de o parte, sa profitati de facilitatile (fiananciare) oferite de lege si, pe de alta parte, sa evitati pasi gresiti care va pot aduce sanctiuni dure, inclusiv pedepese cu inchisoarea!


Extrase din ghid

Varsta minima la angajare

Conform art. 13 alin. (2) din Codul muncii, un tanar poate incheia un contract de munca in calitate de salariat la implinirea varstei de 15 ani, cu acordul parintilor sau al reprezentantilor legali, pentru activitati potrivite cu dezvoltarea fizica, aptitudinile si cunostintele sale, daca astfel nu ii sunt periclitate sanatatea, dezvoltarea si pregatirea profesionala.

Iar conform art. 13 alin. (1), incepand cu varsta16 ani, el dobandeste capacitate de munca si poate lucra aproape ca orice angajat. Si spunem „aproape” deoarece, pana la implinirea varstei de 18 ani, activitatea lui este supusa unor restrictii menite sa-l protejeze:

  • nu poate fi incadrat in locuri de munca grele, vatamatoare sau periculoase;
  • durata maxima a timpului sau de lucru este de 6 ore/zi si de 30 de ore pe saptamana;
  • nu are voie sa presteze ore suplimentare sau munca de noapte (in intervalul 22.00-6.00);
  • beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare etc.


O modalitate interesanta de
formare profesionala pentru tineri


Este vorba despre internship, un contract incheiat intre intern si o organizatie-gazda, pe durata de maximum 6 luni, in temeiul caruia o persoana (internul) desfasoara o activitate specifica in cadrul si sub autoritatea acelei organizatii, scopul fiind aprofundarea cunostintelor teoretice, imbunatatirea abilitatilor practice si/sau dobandirea de noi abilitati sau competente.

Internship-ul este reglementat prin Legea nr. 176/2018 si prezinta avantaje atat pentru intern (cel care beneficiaza de respectiva formare profesionala), cat si pentru compania care il instruieste. Desi contractul de internship se aseamana sub multe aspecte cu contractul de munca, el nu este un contract de munca. Este diferit si de contractul de voluntariat, deoarece internul este platit.

Perioada de proba

Absolventii institutiilor de invatamant nu vor fi supusi unei perioade de proba, ci unui stagiu. Potrivit art. 31 alin. (4) din Codul muncii, pentru absolventii institutiilor de invatamant superior, primele sase luni dupa debutul in profesie se considera perioada de stagiu.

Ucenicii beneficiaza de o perioada de proba de maximum 30 de zile, potrivit art. 9 alin. (2) din Legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de munca. Perioada maxima de proba este aceeasi, indiferent de durata contractului de ucenicie. In intervalul in care ucenicul se afla in perioada de proba, angajatorul nu primeste subventia de la bugetul asigurarilor pentru somaj pentru angajarea ucenicului.


Cuprinsul complet al ghidul practic

counter_1Incadrarea tinerilor in munca: de la aspecte generale legale la utilitatea lucratorilor tineri
counter_2Forme legale de incadrare a tinerilor in munca (de la contracte civile de prestari servicii la contracte individuale de munca)
counter_3Despre internship, aspecte teoretice si practice, raportat la Legea nr. 176/2018 privind internship-ul
counter_4Angajatii tineri si perioada de proba
counter_5Despre stagiu
counter_6Gestionarea resursei umane tinere de la nivelul companiilor


Comandati acum ghidul Angajarea tinerilor. Beneficii, forme de angajare, informatii utile la pretul special de lansare, de doar  120 lei + 5% TVA !

IMPORTANT!

Ghidul va prezinta lista detaliata a stimulentelor financiare pe care le puteti primi de la stat in cazul angajarii tinerilor (si a conditiilor pe care trebuie sa le indepliniti).

Dar esentiale sunt si restrictiile la angajarea tinerilor, prezentate de asemenea pe larg in ghid, deoarece nerespectarea oricareia dintre ele constituie incalcarea prevederilor legale referitoare la regimul de munca al minorilor. Iar aceasta fapta, conform art. 265 alin. (1) din Codul muncii, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 3 ani.

Asteptam cu placere comanda dvs.!

 

Cu deosebita consideratie,

 

Iulia Stroe
Manager produs
Divizia Legislatia Muncii
Rentrop & Straton



M.B.



 

GARANTIE 100%
Nu este nicio problema daca va razganditi asupra achizitiei dvs.!
Primiti toti banii inapoi!

Garantie 100%

Aveti la dispozitie o perioada de 30 de zile in care puteti solicita oricand restituirea sumei achitate.

In cazul in care ati achizitionat un produs fizic, va rugam sa il expediati pe adresa Rentrop & Straton, Bd. Basarabia nr. 256, Incinta Faur, sector 3, Bucuresti. Avem doar rugamintea sa suportati taxa de transport. In cazul unui serviciu sau produs online, e suficient sa ne comunicati intentia dvs. de a apela la garantie, prin e-mail (rs@rs.ro) sau telefonic (021-209.45.45). Banii va vor fi restituiti cu promptitudine fie direct in cont, fie prin mandat postal.

Produsele in format stick/CD functioneaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10. Cerintele hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. In cazul produselor de tip abonament, pentru a vizualiza informatia actualizata la zi este necesara o conexiune la internet in timpul utilizarii.

Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Doar in luna iulie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.
Angajarea tinerilor. Beneficii, forme de angajare, informatii utile

Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.